Wielrennen in de corona tijd op anderhalve meter

Tja. corona. Ook wielrenners voelen de gevolgen. Alle toertochten afgelast en de toekomst is ook onzeker. Hoe kan je samen fietsen en toch op anderhalve meter blijven. Weet jij het?

Corona

Het is geen onschuldig griepje. Het kan je lelijk raken, zelfs met dodelijke afloop. Beter voorkomen dan genezen, in ieder geval totdat er een vaccin is.

Hoe ga je als wielrenner om met corona?

Ik vraag het me eerlijk gezegd ook af. Voorlopig kies ik er voor om alleen op pad te gaan en hoogstens met een fietsmaat, ja sommige tradities zijn moeilijk te breken, al is de gebruikelijke koffie op terras en niet meer bij.

Fietsen met mondkapje, ik zie het al voor me. Nee geen denken aan. Volledig omwikkeld en ingesnoerd zodat er geen enkel druppeltje zweet of vocht kan ontsnappen, nee gaat hem ook niet worden. Geen prettig vooruitzicht om zomers volledig ingepakt een zware inspanning te moeten leveren.

Alternatieven en mogelijke corona maatregelen

  • Alle toertochten worden tijdritten! Allemaal achter elkaar met 2 minuten verschil starten. Inhalen alleen als er voldoende ruimte is.

  • Virtueel. Virtuele 'Ronde' met profs is al geweest. Leuk om te zien. Eerste virtuele toertocht voor amateurs zit er aan te komen. Amstel Gold. Doe zelf niet mee, ga wel buiten fietsen. Maar kan aardig alternatief zijn.

  • Minder deelnemers en alleen brede wegen waar voldoende ruimte te houden is. Geen opstroppingen van groepen wielrenners, dus geen stempelposten of steile heuvels waar gelopen moet worden.

  • Maximaal 20km per uur fietsen. Geen gezweet, rustig an. Geen kans op besmetting.

Als iemand dit leest en nog een nuttige toevoeging heeft, drop maar in de comments. Best geïnteresseerd eigenlijk in tips en ervaringen.